Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Földieperkrém-leves recept

Földieperkrém-leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg eper
    • 15 dkg cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 szegfűszeg
    • fél citrom
    • csipet fahéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 ek liszt

    Elkészítése:

    Az epret 1 l vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel feltesszük főni. A tejszín felét liszttel csomómentesre keverjük, majd 20 perc után a levesbe habarjuk.

    Felforraljuk, és átturmixoljuk, majd a tejszín másik felével és a tojássárgával elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, és csomómentesre keverjük.

    Jól lehűtve friss földieperrel tálaljuk.

    Megjegyzés: Nyáron kiváló hűsítő ebéd, földieper szezonban olcsón juthatunk hozzá az alapanyagokhoz is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá