Földieperkrém-leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg eper
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 szegfűszeg
  • fél citrom
  • csipet fahéj
  • 1 tojássárga
  • 1 ek liszt

Elkészítése:

Az epret 1 l vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel feltesszük főni. A tejszín felét liszttel csomómentesre keverjük, majd 20 perc után a levesbe habarjuk.

Felforraljuk, és átturmixoljuk, majd a tejszín másik felével és a tojássárgával elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, és csomómentesre keverjük.

Jól lehűtve friss földieperrel tálaljuk.

Megjegyzés: Nyáron kiváló hűsítő ebéd, földieper szezonban olcsón juthatunk hozzá az alapanyagokhoz is.