Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finn lazacleves (lohikeitto) recept

Finn lazacleves (lohikeitto)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 40 dkg burgonya
    • 2 liter csirke alaplé
    • bors
    • 3 darab babérlevél
    • 6 szem szegfűbors
    • 1 csokor friss kapor (nagy)
    • 2 dl tejszín
    • 0,5 kg lazacfilé
    • 1 citrom

    Elkészítése:

    A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A répát karikázzuk, a burgonyát nagyobb kockákra vágjuk és a hagymát pedig apróra.

    Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat, majd kb 5 perc alatt megpirítjuk rajta a hagymát. Ezután rátesszük a répát és a burgonyát, majd további 3-4 percig együtt pirítjuk.

    Ezután felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot is. Lefedve majdnem puhára főzzük a zöldségeket.

    Ameddig fő a leves alapja, addig a lazacról lehúzzuk a bőrét és nagyobb darabokra felvágjuk a húsát.

    Amikor a zöldségek majdnem megfőttek, akkor beállítjuk a tűzhelyet, hogy a leves éppen csak gyöngyözzön, majd felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a felaprított kaprot is.

    Felforraljuk, majd forrás után hozzáadjuk a citrom levét és a lazacot. Kb 5 perc alacsony lángon való főzés után elzárjuky alatta a lángot és még forrón tálaljuk. Kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor ízesítsük még citromlével.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá