Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. A répát karikázzuk, a burgonyát nagyobb kockákra vágjuk és a hagymát pedig apróra.
Egy nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat, majd kb 5 perc alatt megpirítjuk rajta a hagymát. Ezután rátesszük a répát és a burgonyát, majd további 3-4 percig együtt pirítjuk.
Ezután felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a szegfűborsot is. Lefedve majdnem puhára főzzük a zöldségeket.
Ameddig fő a leves alapja, addig a lazacról lehúzzuk a bőrét és nagyobb darabokra felvágjuk a húsát.
Amikor a zöldségek majdnem megfőttek, akkor beállítjuk a tűzhelyet, hogy a leves éppen csak gyöngyözzön, majd felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a felaprított kaprot is.
Felforraljuk, majd forrás után hozzáadjuk a citrom levét és a lazacot. Kb 5 perc alacsony lángon való főzés után elzárjuky alatta a lángot és még forrón tálaljuk. Kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor ízesítsük még citromlével.