Fehérboros sárgabarackkrémleves recept
Hozzávalók:
- 10 db nagyobb sárgabarack
- 1 ek vaj
- 0,5 dl fehérbor
- 2 dl víz
- 1 csipet só
- 2 ek cukor
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 dl sűrű tejszín
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A sárgabarackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat eltávolítjuk. A héjukat csak akkor érdemes lehúzni, ha csúnya vagy hibás.
Egy kisebb fazékban a vajat felolvasztjuk, majd átforgatjuk rajta a sárgabarack feleket.
Hozzáadjuk a bort és egy kevés vizet.
Meghintjük sóval és adunk hozzá cukrot ízlés szerint.
Ha egy kicsit összeesett a barack, akkor merülő mixerrel pépesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk és a levesbe csorgatjuk. Ha már jó sűrű, akkor elzárjuk és elkeverünk benne egy vaníliás cukrot.
Jól behűtve, pár szelet barackkal, és citromfű bóbitával díszítve kínáljuk.
Tipp:
Annyira nem vagyunk nagy alkoholrajongók, de most egy kis különlegességre vágytam, ezért egy egész egyszerű gyümölcslevest készítettem, amibe egy leheletnyi fehérbort is csempésztem. Nem túl intenzíven érezhető benne, de éppen kellemesen pikáns ízt kölcsönöz a levesnek. Jól behűtve az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










