Fehérboros sárgabarackkrémleves recept

Hozzávalók:
- 10 db nagyobb sárgabarack
- 1 ek vaj
- 0,5 dl fehérbor
- 2 dl víz
- 1 csipet só
- 2 ek cukor
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 dl sűrű tejszín
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A sárgabarackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat eltávolítjuk. A héjukat csak akkor érdemes lehúzni, ha csúnya vagy hibás.
Egy kisebb fazékban a vajat felolvasztjuk, majd átforgatjuk rajta a sárgabarack feleket.
Hozzáadjuk a bort és egy kevés vizet.
Meghintjük sóval és adunk hozzá cukrot ízlés szerint.
Ha egy kicsit összeesett a barack, akkor merülő mixerrel pépesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk és a levesbe csorgatjuk. Ha már jó sűrű, akkor elzárjuk és elkeverünk benne egy vaníliás cukrot.
Jól behűtve, pár szelet barackkal, és citromfű bóbitával díszítve kínáljuk.
Tipp:
Annyira nem vagyunk nagy alkoholrajongók, de most egy kis különlegességre vágytam, ezért egy egész egyszerű gyümölcslevest készítettem, amibe egy leheletnyi fehérbort is csempésztem. Nem túl intenzíven érezhető benne, de éppen kellemesen pikáns ízt kölcsönöz a levesnek. Jól behűtve az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »