Édesburgonya krémleves pirított bacon és zsemlekockákkal recept

Hozzávalók:
- 7-8 szem édesburgonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek vaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors
- szerecsendió
- 800 ml zöldség alaplé (lehet leveskockából készíteni is)
- 2 ek tejföl
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 2-3 ek kockázott bacon
- ízlés szerint levesgyöngy
Elkészítése:
A zöldségeket kisebb kockákra vágjuk. A póréhagymát karikázzuk, a többi hagymát aprítjuk.
Egy edényben vajat hevítünk és üvegesre pirítjuk rajta a hagymákat, majd mehet rá a fokhagyma is.
Beleöntjük a zöldségeket és együtt pirítjuk őket, fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, mmajd puhára főzzük kb 30 perc alatt. Előtte még hozzáadjuk a tejfölt is és készre főzzük.
Botmixerrel pürésítjük.
A kockázott bacont megpirítjuk, petrezselymet aprítjuk és tálaljuk a levessel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »