Édesburgonya krémleves pirított bacon és zsemlekockákkal recept
Hozzávalók:
- 7-8 szem édesburgonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek vaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors
- szerecsendió
- 800 ml zöldség alaplé (lehet leveskockából készíteni is)
- 2 ek tejföl
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 2-3 ek kockázott bacon
- ízlés szerint levesgyöngy
Elkészítése:
A zöldségeket kisebb kockákra vágjuk. A póréhagymát karikázzuk, a többi hagymát aprítjuk.
Egy edényben vajat hevítünk és üvegesre pirítjuk rajta a hagymákat, majd mehet rá a fokhagyma is.
Beleöntjük a zöldségeket és együtt pirítjuk őket, fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, mmajd puhára főzzük kb 30 perc alatt. Előtte még hozzáadjuk a tejfölt is és készre főzzük.
Botmixerrel pürésítjük.
A kockázott bacont megpirítjuk, petrezselymet aprítjuk és tálaljuk a levessel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









