Édesburgonya krémleves pirított bacon és zsemlekockákkal recept

Hozzávalók:
- 7-8 szem édesburgonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek vaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors
- szerecsendió
- 800 ml zöldség alaplé (lehet leveskockából készíteni is)
- 2 ek tejföl
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 2-3 ek kockázott bacon
- ízlés szerint levesgyöngy
Elkészítése:
A zöldségeket kisebb kockákra vágjuk. A póréhagymát karikázzuk, a többi hagymát aprítjuk.
Egy edényben vajat hevítünk és üvegesre pirítjuk rajta a hagymákat, majd mehet rá a fokhagyma is.
Beleöntjük a zöldségeket és együtt pirítjuk őket, fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, mmajd puhára főzzük kb 30 perc alatt. Előtte még hozzáadjuk a tejfölt is és készre főzzük.
Botmixerrel pürésítjük.
A kockázott bacont megpirítjuk, petrezselymet aprítjuk és tálaljuk a levessel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »