Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édesburgonya krémleves pirított bacon és zsemlekockákkal recept

Édesburgonya krémleves pirított bacon és zsemlekockákkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 7-8 szem édesburgonya
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 kisebb szál póréhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek vaj
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • só, bors
    • szerecsendió
    • 800 ml zöldség alaplé (lehet leveskockából készíteni is)
    • 2 ek tejföl
    • 1 csomó petrezselyemzöld
    • 2-3 ek kockázott bacon
    • ízlés szerint levesgyöngy

    Elkészítése:

    A zöldségeket kisebb kockákra vágjuk. A póréhagymát karikázzuk, a többi hagymát aprítjuk.

    Egy edényben vajat hevítünk és üvegesre pirítjuk rajta a hagymákat, majd mehet rá a fokhagyma is.

    Beleöntjük a zöldségeket és együtt pirítjuk őket, fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, mmajd puhára főzzük kb 30 perc alatt. Előtte még hozzáadjuk a tejfölt is és készre főzzük.

    Botmixerrel pürésítjük.

    A kockázott bacont megpirítjuk, petrezselymet aprítjuk és tálaljuk a levessel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá