Édesburgonya krémleves pirított bacon és zsemlekockákkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Édesburgonya krémleves pirított bacon és zsemlekockákkal

Hozzávalók:

  • 7-8 szem édesburgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kisebb szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 800 ml zöldség alaplé (lehet leveskockából készíteni is)
  • 2 ek tejföl
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2-3 ek kockázott bacon
  • ízlés szerint levesgyöngy

Elkészítése:

A zöldségeket kisebb kockákra vágjuk. A póréhagymát karikázzuk, a többi hagymát aprítjuk.

Egy edényben vajat hevítünk és üvegesre pirítjuk rajta a hagymákat, majd mehet rá a fokhagyma is.

Beleöntjük a zöldségeket és együtt pirítjuk őket, fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, mmajd puhára főzzük kb 30 perc alatt. Előtte még hozzáadjuk a tejfölt is és készre főzzük.

Botmixerrel pürésítjük.

A kockázott bacont megpirítjuk, petrezselymet aprítjuk és tálaljuk a levessel.