Diétás zöldségleves pulykahúsos gombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 30 dkg darált pulykahús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 1/2 kávéskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- fél dl kókusztejszín
- 1 evőkanál zabpehelyliszt
Elkészítése:
Elkészítjük a gombócokat: a darált pulykahúsba beleütjük a tojást, beletesszük a fokhagymaport, sót, borsot (ebbe is lehet petrezselyemzöldet tenni, de én a leves tetejére szórtam), majd félretesszük.
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a kókuszzsíron megfuttatjuk. Félrehúzzuk, a pirospaprikát elkeverjük benne, majd felöntjük kb 1 liter vízzel. A vöröshagymát egészben tegyük a levesbe, majd sózzuk és borsozzuk.
A húsból vizes kézzel golyókat formázunk és amikor a leves forrni kezd, beletesszük a golyókat. Kb 3/4 óráig főzzük a zöldségekkel együtt lassú tűzön.
Amikor megpuhult minden, a lisztet és a kókusztejszínt elkeverjük, a levesből merünk rá egy merőkanállal, jól elkeverjük és belecsorgatjuk a levesbe. Összefőzzük kb 5 perc alatt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »