Diétás zöldségleves pulykahúsos gombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 30 dkg darált pulykahús
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1/2 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • fél dl kókusztejszín
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt

Elkészítése:

Elkészítjük a gombócokat: a darált pulykahúsba beleütjük a tojást, beletesszük a fokhagymaport, sót, borsot (ebbe is lehet petrezselyemzöldet tenni, de én a leves tetejére szórtam), majd félretesszük.

A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a kókuszzsíron megfuttatjuk. Félrehúzzuk, a pirospaprikát elkeverjük benne, majd felöntjük kb 1 liter vízzel. A vöröshagymát egészben tegyük a levesbe, majd sózzuk és borsozzuk.

A húsból vizes kézzel golyókat formázunk és amikor a leves forrni kezd, beletesszük a golyókat. Kb 3/4 óráig főzzük a zöldségekkel együtt lassú tűzön.

Amikor megpuhult minden, a lisztet és a kókusztejszínt elkeverjük, a levesből merünk rá egy merőkanállal, jól elkeverjük és belecsorgatjuk a levesbe. Összefőzzük kb 5 perc alatt.