Hozzávalók:
Elkészítése:
Elkészítjük a gombócokat: a darált pulykahúsba beleütjük a tojást, beletesszük a fokhagymaport, sót, borsot (ebbe is lehet petrezselyemzöldet tenni, de én a leves tetejére szórtam), majd félretesszük.
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a kókuszzsíron megfuttatjuk. Félrehúzzuk, a pirospaprikát elkeverjük benne, majd felöntjük kb 1 liter vízzel. A vöröshagymát egészben tegyük a levesbe, majd sózzuk és borsozzuk.
A húsból vizes kézzel golyókat formázunk és amikor a leves forrni kezd, beletesszük a golyókat. Kb 3/4 óráig főzzük a zöldségekkel együtt lassú tűzön.
Amikor megpuhult minden, a lisztet és a kókusztejszínt elkeverjük, a levesből merünk rá egy merőkanállal, jól elkeverjük és belecsorgatjuk a levesbe. Összefőzzük kb 5 perc alatt.