Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos leves recept

Darált húsos leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés darált hús
    • 2 szál sárgarépa
    • 3 közepes burgonya
    • 1 szál petrezselyem
    • 1 db erőleves kocka
    • ízlés szerint só
    • kb 2 liter víz
    • 3 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A darált húst étolajon addig pirítjuk, amíg darabos és világos színű lesz.

    Ezután a kisült levet és étolajat leöntjük a húsról, így a levesünk nem lesz majd „zavaros”.

    A húst felöntjük vízzel és felforraljuk, majd takarék lángon főzni kezdjük. A levesbe tesszük a meghámozott felszeletelt sárgarépát, petrezselymet és a felkockázott burgonyát. Ezután beletesszük az erőleves kockát és sóval ízesítjük.

    A levest addig főzzük, míg a hús és a zöldségek puhára főnek. A kész levest kifőtt levestésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá