Darált húsos leves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés darált hús
- 2 szál sárgarépa
- 3 közepes burgonya
- 1 szál petrezselyem
- 1 db erőleves kocka
- ízlés szerint só
- kb 2 liter víz
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A darált húst étolajon addig pirítjuk, amíg darabos és világos színű lesz.
Ezután a kisült levet és étolajat leöntjük a húsról, így a levesünk nem lesz majd „zavaros”.
A húst felöntjük vízzel és felforraljuk, majd takarék lángon főzni kezdjük. A levesbe tesszük a meghámozott felszeletelt sárgarépát, petrezselymet és a felkockázott burgonyát. Ezután beletesszük az erőleves kockát és sóval ízesítjük.
A levest addig főzzük, míg a hús és a zöldségek puhára főnek. A kész levest kifőtt levestésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »