Darált húsos leves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés darált hús
- 2 szál sárgarépa
- 3 közepes burgonya
- 1 szál petrezselyem
- 1 db erőleves kocka
- ízlés szerint só
- kb 2 liter víz
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A darált húst étolajon addig pirítjuk, amíg darabos és világos színű lesz.
Ezután a kisült levet és étolajat leöntjük a húsról, így a levesünk nem lesz majd „zavaros”.
A húst felöntjük vízzel és felforraljuk, majd takarék lángon főzni kezdjük. A levesbe tesszük a meghámozott felszeletelt sárgarépát, petrezselymet és a felkockázott burgonyát. Ezután beletesszük az erőleves kockát és sóval ízesítjük.
A levest addig főzzük, míg a hús és a zöldségek puhára főnek. A kész levest kifőtt levestésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »