Darált húsos leves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés darált hús
- 2 szál sárgarépa
- 3 közepes burgonya
- 1 szál petrezselyem
- 1 db erőleves kocka
- ízlés szerint só
- kb 2 liter víz
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A darált húst étolajon addig pirítjuk, amíg darabos és világos színű lesz.
Ezután a kisült levet és étolajat leöntjük a húsról, így a levesünk nem lesz majd „zavaros”.
A húst felöntjük vízzel és felforraljuk, majd takarék lángon főzni kezdjük. A levesbe tesszük a meghámozott felszeletelt sárgarépát, petrezselymet és a felkockázott burgonyát. Ezután beletesszük az erőleves kockát és sóval ízesítjük.
A levest addig főzzük, míg a hús és a zöldségek puhára főnek. A kész levest kifőtt levestésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









