Darált húsos leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés darált hús
- 2 szál sárgarépa
- 3 közepes burgonya
- 1 szál petrezselyem
- 1 db erőleves kocka
- ízlés szerint só
- kb 2 liter víz
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A darált húst étolajon addig pirítjuk, amíg darabos és világos színű lesz.
Ezután a kisült levet és étolajat leöntjük a húsról, így a levesünk nem lesz majd „zavaros”.
A húst felöntjük vízzel és felforraljuk, majd takarék lángon főzni kezdjük. A levesbe tesszük a meghámozott felszeletelt sárgarépát, petrezselymet és a felkockázott burgonyát. Ezután beletesszük az erőleves kockát és sóval ízesítjük.
A levest addig főzzük, míg a hús és a zöldségek puhára főnek. A kész levest kifőtt levestésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.