Darált húsos leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés darált hús
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 közepes burgonya
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 db erőleves kocka
  • ízlés szerint só
  • kb 2 liter víz
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A darált húst étolajon addig pirítjuk, amíg darabos és világos színű lesz.

Ezután a kisült levet és étolajat leöntjük a húsról, így a levesünk nem lesz majd „zavaros”.

A húst felöntjük vízzel és felforraljuk, majd takarék lángon főzni kezdjük. A levesbe tesszük a meghámozott felszeletelt sárgarépát, petrezselymet és a felkockázott burgonyát. Ezután beletesszük az erőleves kockát és sóval ízesítjük.

A levest addig főzzük, míg a hús és a zöldségek puhára főnek. A kész levest kifőtt levestésztával tálaljuk.