Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicseriborsó leves recept

Csicseriborsó leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg csicseriborsó (száraz)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db sárgarépa
    • 10 dkg bacon
    • 1 tk római kömény
    • szerecsendió
    • curry
    • 1/2 mk szódabikarbóna
    • őrölt bors
    • 2 dl tejföl
    • citromlé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A csicseriborsót előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy bőven ellepje. (konzerv csicseriborsóval is készíthetjük, azt viszont nem kell beáztatni) Főzés előtt a vizet öntsük le a csicseriborsóról.

    A bacont vágjuk fel kisebb kockákra, majd az olajon süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a római köményt, majd a vékonyra szeletelt fokhagymát, a feldarabolt sárgarépát, és csicseriborsót.

    Alaposan keverjük össze, majd szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, és tegyük bele a szódabikarbónát, majd főzzük puhára a zöldségeket.(a szódabikarbónától előbb megpuhul a borsó)

    Amikor már megpuhult a borsó és a sárgarépa, akkor szűrőkanállal szedjük ki a felét a levesből és tegyük félre.

    Ezután a maradék zöldségeket botmixerrel pépesítsük, majd tegyük bele vissza az előzőleg kiszedett borsót, sárgarépát, és forraljuk fel újra.

    A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a levesbe. Ezután nyomjuk bele a citromlevet, majd főzzük még pár percig.

    Tálaláskor szedjük tányérokba a levest, majd a tetejét szórjuk meg a pirosra sütött baconnel, és apróra vágott petrezselyemzölddel.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá