Hozzávalók:
Elkészítése:
A csicseriborsót előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy bőven ellepje. (konzerv csicseriborsóval is készíthetjük, azt viszont nem kell beáztatni) Főzés előtt a vizet öntsük le a csicseriborsóról.
A bacont vágjuk fel kisebb kockákra, majd az olajon süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a római köményt, majd a vékonyra szeletelt fokhagymát, a feldarabolt sárgarépát, és csicseriborsót.
Alaposan keverjük össze, majd szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, és tegyük bele a szódabikarbónát, majd főzzük puhára a zöldségeket.(a szódabikarbónától előbb megpuhul a borsó)
Amikor már megpuhult a borsó és a sárgarépa, akkor szűrőkanállal szedjük ki a felét a levesből és tegyük félre.
Ezután a maradék zöldségeket botmixerrel pépesítsük, majd tegyük bele vissza az előzőleg kiszedett borsót, sárgarépát, és forraljuk fel újra.
A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a levesbe. Ezután nyomjuk bele a citromlevet, majd főzzük még pár percig.
Tálaláskor szedjük tányérokba a levest, majd a tetejét szórjuk meg a pirosra sütött baconnel, és apróra vágott petrezselyemzölddel.