Brokkolikrémleves bacon chips-el. recept
Hozzávalók:
- 30 dkg brokkoli
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 db krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon
- só
- őrölt bors
- 1,5 dl főzőtejszín
- 5 dl víz
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, a zsenge szárrészt vékonyan pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
A bacont vágjuk fel apróra, majd tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá az olajat, majd kevergetve süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre a tálaláshoz.
A visszamaradt zsiradékot hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a brokkolit, és a krumplit is. Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára.
Amikor a zöldségek puhára főttek, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, keverjük simára, majd tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig. (főzni már nem kell)
Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg a ropogósra sült bacon chips-el, és úgy kínáljuk.