Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzaleves habgaluskával recept

Bodzaleves habgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A bodzaleveshez:

    • 25 db bodzavirág
    • 5 ek méz
    • 8 dl víz
    • 4 dl joghurt
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • csipet só
    • 2 citrom
    • 1 marék mazsola

    A habgaluskához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 ek cukor
    • 3 dl tej

    Elkészítése:

    A virágokat és a citromot megmossuk. A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk 8 dl vízbe.

    Másnap leszűrjük, a levet felforraljuk, mézzel ízesítjük és beletesszük a mazsolát.

    A joghurtot a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport és az egészet a leveshez öntjük. Pár percig forraljuk, míg kellőképpen besűrűsödik.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot.

    A tejet felforraljuk, majd kanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük (mintha madártejet készítenénk).

    A levest hidegen a habgaluskával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá