Bodzaleves habgaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bodzaleves habgaluskával

Hozzávalók:
A bodzaleveshez:

  • 25 db bodzavirág
  • 5 ek méz
  • 8 dl víz
  • 4 dl joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • csipet só
  • 2 citrom
  • 1 marék mazsola

A habgaluskához:

  • 2 tojásfehérje
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej

Elkészítése:

A virágokat és a citromot megmossuk. A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk 8 dl vízbe.

Másnap leszűrjük, a levet felforraljuk, mézzel ízesítjük és beletesszük a mazsolát.

A joghurtot a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport és az egészet a leveshez öntjük. Pár percig forraljuk, míg kellőképpen besűrűsödik.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot.

A tejet felforraljuk, majd kanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük (mintha madártejet készítenénk).

A levest hidegen a habgaluskával tálaljuk.