Birsalmaleves matcha teával recept

Hozzávalók:
- 2 db nagyobb birskörte, vagy alma
- 3 ek cukor
- 1 liter víz
- 1 db fahéj
- 1 db csillagánizs
- 1 db biocitrom leve, és héja
- 5-6 db szegfűszeg
- 2,5 dl habtejszín
- 1/2 csomag vaníliás ízű pudingpor
- 1 db lime reszelt héja
- 1 ek vanília kivonat
- csipet himalájai só
- 1 mk japán zöld matcha teapor
Elkészítése:
A birset meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.
Egy fazékba vizet öntünk, majd feloldjuk benne a 3 ek cukrot és a csipet sót. Beletesszük a birset, majd hozzáöntjük a citromlevet, a lime héját és a fűszereket, majd félpuhára főzzük.
A tejszínt kikeverjük a pudingporral, a matcha teaporral és behabarjuk vele a levest úgy, hogy veszünk ki a léből egy merőkanállal és csomómentesre keverjük a pudingos tejszínnel.
Hozzáadjuk a vaníliakivonatot is, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk. A fahéjat, a szegfűszeget és a csillagánizst távolítsuk el tálalás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »