Birsalmaleves matcha teával recept
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb birskörte, vagy alma
- 3 ek cukor
- 1 liter víz
- 1 db fahéj
- 1 db csillagánizs
- 1 db biocitrom leve, és héja
- 5-6 db szegfűszeg
- 2,5 dl habtejszín
- 1/2 csomag vaníliás ízű pudingpor
- 1 db lime reszelt héja
- 1 ek vanília kivonat
- csipet himalájai só
- 1 mk japán zöld matcha teapor
Elkészítése:
A birset meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.
Egy fazékba vizet öntünk, majd feloldjuk benne a 3 ek cukrot és a csipet sót. Beletesszük a birset, majd hozzáöntjük a citromlevet, a lime héját és a fűszereket, majd félpuhára főzzük.
A tejszínt kikeverjük a pudingporral, a matcha teaporral és behabarjuk vele a levest úgy, hogy veszünk ki a léből egy merőkanállal és csomómentesre keverjük a pudingos tejszínnel.
Hozzáadjuk a vaníliakivonatot is, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk. A fahéjat, a szegfűszeget és a csillagánizst távolítsuk el tálalás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









