Birsalmaleves matcha teával recept

Hozzávalók:
- 2 db nagyobb birskörte, vagy alma
- 3 ek cukor
- 1 liter víz
- 1 db fahéj
- 1 db csillagánizs
- 1 db biocitrom leve, és héja
- 5-6 db szegfűszeg
- 2,5 dl habtejszín
- 1/2 csomag vaníliás ízű pudingpor
- 1 db lime reszelt héja
- 1 ek vanília kivonat
- csipet himalájai só
- 1 mk japán zöld matcha teapor
Elkészítése:
A birset meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.
Egy fazékba vizet öntünk, majd feloldjuk benne a 3 ek cukrot és a csipet sót. Beletesszük a birset, majd hozzáöntjük a citromlevet, a lime héját és a fűszereket, majd félpuhára főzzük.
A tejszínt kikeverjük a pudingporral, a matcha teaporral és behabarjuk vele a levest úgy, hogy veszünk ki a léből egy merőkanállal és csomómentesre keverjük a pudingos tejszínnel.
Hozzáadjuk a vaníliakivonatot is, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk. A fahéjat, a szegfűszeget és a csillagánizst távolítsuk el tálalás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »