Barackleves recept

Hozzávalók:
- 1 üveg sárgabarack befőtt (vagy 500g friss sárgabarack)
- 3 l víz
- 3 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vanília vagy vanília ízű pudingpor
- 2 dl tej
Elkészítése:
A vizet felforraljuk, beletesszük a befőttet (ha friss gyümölcs van, akkor a vízzel együtt tesszük fel főni), belerakjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, szegfűszeget és a citromlevet, majd felforraljuk (vagy addig főzzük, amíg a narack megpuhul-friss gyümölcs esetén).
A pudingport összekeverjük a tejjel és behabarjuk vele a levest. Még pár percig főzzük és kész is a leves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »