Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi tarhonyaleves recept

Bakonyi tarhonyaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kanál zsír vagy 2-3 kanál olaj
    • 1 csésze házi tarhonya / nem úttörőgombóc!! /
    • 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
    • 2 szem burgonya
    • 1 szál Gyulai kolbász
    • 1 csokor petrezselyem
    • 200 ml tejföl
    • ízlés szerint só
    • őrölt fekete bors
    • pirospaprika, őrölt kömény

    Elkészítése:

    A hagymát felaprítjuk és a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve addig sütjük,míg kap egy kis színt. Félre húzzuk és megszórjuk a fűszerekkel.

    A zöldségeket megpucoljuk, a répákat kisebb, a burgonyákat közepes kockákra felvágjuk. A tarhonyát visszatesszük a tűzre, hozzászórjuk a zöldségeket és hirtelen átsütjük az egészet /1-2 perc /.

    Felöntjük kb. 1,8-2 liter vízzel, hozzáadjuk a fele mennyiségű felaprított petrezselyemzöldet, utána sózzuk és letakarva, lassú tűzön puhára főzzük a levest. Míg fő a leves, addig a kolbászt felkarikázzuk / én negyedeltem is /, és kevés olajon zsírjára lepirítjuk.

    Mikor elkészült minden, akkor a sült kolbászt a levesbe keverjük, a tejföllel behabarjuk és a végén megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel is. A levest forrón tálaljuk.

    Érdemes éppen annyit főzni a levesből ami elfogy, mert a tarhonya magába szívja a nedvességet és totál besűrűsödik az egész.

    Persze akkor is meg lehet enni, csak akkor főzelék fílingje lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá