Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi betyárleves recept

Bakonyi betyárleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 evőkanál sertészsír
    • 60 g szalonna (füstölt)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4 teáskanál só
    • 4 csipet fehérbors (őrölt)
    • 500 g sertéscomb
    • 1 paradicsom
    • 1 TV paprika
    • 2 evőkanál fűszerpaprika
    • 300 ml víz
    • 250 g sárgarépa
    • 150 g petrezselyemgyökér
    • 200 g gomba (csiperke)
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1700 ml víz
    • 200 ml tejföl (20 %-os)
    • 1 púpozott evőkanál búzaliszt
    • 1 csokor kapor (friss)

    A csipetkéhez:

    • 100 g búzaliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csipet só

    Elkészítése:

    A zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Beletesszük a falatnyi kockára vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott paprikát és paradicsomot, majd addig pirítjuk amíg levet nem eresztenek.

    Az edényt lehúzzuk a tűzről, a leves alapot megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb 300 ml hideg vízzel. Az edényt visszatesszük a tűzre, majd beletesszük a karikára vágott sárga és fehérrépát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a csokor petrezselymet.

    Felöntjük a maradék vízzel, ellenőrizzük, hogy kell-e még sózni és addig főzzük amíg minden meg nem puhul.

    A csipetkéhez összegyúrjuk a tojást a liszttel és a sóval, majd enyhén lisztezett felületre „csipkedjük”. A levesbe tesszük, majd addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére.

    A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd kanalazunk hozzá a leves levéből. Alaposan összekeverjük, majd a leveshez adjuk. Beletesszük az apróra vágott kaprot is, majd pár percig forraljuk még.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá