Bakonyi betyárleves

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál sertészsír
  • 60 g szalonna (füstölt)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 teáskanál só
  • 4 csipet fehérbors (őrölt)
  • 500 g sertéscomb
  • 1 paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 300 ml víz
  • 250 g sárgarépa
  • 150 g petrezselyemgyökér
  • 200 g gomba (csiperke)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1700 ml víz
  • 200 ml tejföl (20 %-os)
  • 1 púpozott evőkanál búzaliszt
  • 1 csokor kapor (friss)

A csipetkéhez:

  • 100 g búzaliszt
  • 1 tojás
  • 2 csipet só