Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bableves reszelt tésztával recept

Bableves reszelt tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 db közepes sárgarépa
    • 1 db közepes fehérrépa
    • 1 babkonzerv
    • 1 ek napraforgó olaj
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 kávéskanál fűszerpaprika
    • 2 csapott ek finomliszt
    • víz
    • 1 közepes vörös hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 zöldségleves kocka (nagyon finom ízt ad minden levesnek)
    • 1 fej vörös hagyma
    • 1 -2 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 db paradicsom

    A reszelt tésztához:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt

    Elkészítése:

    Kevés étolajon a felszeletelt répákat, hagymákat fedő alatt megpároljuk, ízesítjük borssal, ételízesítővel és  1 leveskockával.

    Felengedjük 2 liter körüli vízzel, amikor forr, beletesszük a konzerv babot, a feldarabolt paparikát és a paradicsomot is.

    Étolajon zsemleszínű rántást készítünk a liszttel, majd hozzáadjuk a vágott petrezselyem zöldet, megszórjuk piros paprikával és egy kis vízzel felengedjük.

    Csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük.

    A tojást annyi liszttel összegyúrjuk, hogy jó kemény legyen, könnyen bele tudjuk reszelni a levesbe.

    Ha a leves elkészült, belereszeljük a tésztát. Amikor feljött a tetejére a tészta, el is zárhatjuk alatta a gázt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá