Bableves reszelt tésztával recept
Hozzávalók:
- 3 db közepes sárgarépa
- 1 db közepes fehérrépa
- 1 babkonzerv
- 1 ek napraforgó olaj
- kis csokor petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- víz
- 1 közepes vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- 1 zöldségleves kocka (nagyon finom ízt ad minden levesnek)
- 1 fej vörös hagyma
- 1 -2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 db paradicsom
A reszelt tésztához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
Elkészítése:
Kevés étolajon a felszeletelt répákat, hagymákat fedő alatt megpároljuk, ízesítjük borssal, ételízesítővel és 1 leveskockával.
Felengedjük 2 liter körüli vízzel, amikor forr, beletesszük a konzerv babot, a feldarabolt paparikát és a paradicsomot is.
Étolajon zsemleszínű rántást készítünk a liszttel, majd hozzáadjuk a vágott petrezselyem zöldet, megszórjuk piros paprikával és egy kis vízzel felengedjük.
Csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük.
A tojást annyi liszttel összegyúrjuk, hogy jó kemény legyen, könnyen bele tudjuk reszelni a levesbe.
Ha a leves elkészült, belereszeljük a tésztát. Amikor feljött a tetejére a tészta, el is zárhatjuk alatta a gázt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









