Bableves reszelt tésztával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 3 db közepes sárgarépa
- 1 db közepes fehérrépa
- 1 babkonzerv
- 1 ek napraforgó olaj
- kis csokor petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- víz
- 1 közepes vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- 1 zöldségleves kocka (nagyon finom ízt ad minden levesnek)
- 1 fej vörös hagyma
- 1 -2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 db paradicsom
A reszelt tésztához:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
Elkészítése:
Kevés étolajon a felszeletelt répákat, hagymákat fedő alatt megpároljuk, ízesítjük borssal, ételízesítővel és 1 leveskockával.
Felengedjük 2 liter körüli vízzel, amikor forr, beletesszük a konzerv babot, a feldarabolt paparikát és a paradicsomot is.
Étolajon zsemleszínű rántást készítünk a liszttel, majd hozzáadjuk a vágott petrezselyem zöldet, megszórjuk piros paprikával és egy kis vízzel felengedjük.
Csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük.
A tojást annyi liszttel összegyúrjuk, hogy jó kemény legyen, könnyen bele tudjuk reszelni a levesbe.
Ha a leves elkészült, belereszeljük a tésztát. Amikor feljött a tetejére a tészta, el is zárhatjuk alatta a gázt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.