Hozzávalók:
A reszelt tésztához:
Elkészítése:
Kevés étolajon a felszeletelt répákat, hagymákat fedő alatt megpároljuk, ízesítjük borssal, ételízesítővel és 1 leveskockával.
Felengedjük 2 liter körüli vízzel, amikor forr, beletesszük a konzerv babot, a feldarabolt paparikát és a paradicsomot is.
Étolajon zsemleszínű rántást készítünk a liszttel, majd hozzáadjuk a vágott petrezselyem zöldet, megszórjuk piros paprikával és egy kis vízzel felengedjük.
Csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük.
A tojást annyi liszttel összegyúrjuk, hogy jó kemény legyen, könnyen bele tudjuk reszelni a levesbe.
Ha a leves elkészült, belereszeljük a tésztát. Amikor feljött a tetejére a tészta, el is zárhatjuk alatta a gázt.