Bableves reszelt tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 db közepes sárgarépa
  • 1 db közepes fehérrépa
  • 1 babkonzerv
  • 1 ek napraforgó olaj
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 2 csapott ek finomliszt
  • víz
  • 1 közepes vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 zöldségleves kocka (nagyon finom ízt ad minden levesnek)
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 -2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 db paradicsom

A reszelt tésztához:

  • 1 db tojás
  • liszt

Elkészítése:

Kevés étolajon a felszeletelt répákat, hagymákat fedő alatt megpároljuk, ízesítjük borssal, ételízesítővel és  1 leveskockával.

Felengedjük 2 liter körüli vízzel, amikor forr, beletesszük a konzerv babot, a feldarabolt paparikát és a paradicsomot is.

Étolajon zsemleszínű rántást készítünk a liszttel, majd hozzáadjuk a vágott petrezselyem zöldet, megszórjuk piros paprikával és egy kis vízzel felengedjük.

Csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük.

A tojást annyi liszttel összegyúrjuk, hogy jó kemény legyen, könnyen bele tudjuk reszelni a levesbe.

Ha a leves elkészült, belereszeljük a tésztát. Amikor feljött a tetejére a tészta, el is zárhatjuk alatta a gázt.