Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás gesztenyekrémleves recept

Áfonyás gesztenyekrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg gesztenyemassza
    • 2 dl tej
    • 1 dl habtejszín
    • 2-3 ek méz
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 2 ek rum

    Aszalt áfonya:

    • 10 dkg aszalt vörös áfonya
    • 1 dl rozé vagy vörösbor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek barna cukor
    • 1/2 citrom leve

    Elkészítése:

    Az áfonyát öntsük fel a borral, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk bele a citromlevet, majd főzzük pár percig. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy a folyadékot szinte teljesen felszívja, mielőtt a krémlevesbe tennénk (akár előző nap is megfőzhetjük).

    A turmixgépbe öntsük bele a szobahőmérsékletű tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a rumot és az előzőleg villával összenyomkodott gesztenyemasszát.

    Ezután pár perc alatt turmixoljuk simára, krémesre.

    A krémesre turmixolt levesbe ezután öntsük bele az áfonyát, majd kóstoljuk meg és ha szükséges ízesítsünk utána.

    Tálaláskor merjük tányérba vagy ízlés szerint kelyhekbe a levest és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá