Pillecukor házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 g zselatinpor
- 3 evőkanál víz
- 150 g porcukor
- 1 evőkanál virágméz
- 50 ml víz
A hempergetéshez
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A zselatint egy tálba tesszük és hozzáadunk 3 evőkanál vizet.
Egy edénybe mérjük porcukrot, hozzáadunk 50 ml vizet, 1 evőkanál mézet és feltesszük “főni”. Hagyjuk, hogy jól felforrjon, majd levesszük a lángot alatta a legalacsonyabb fokozatra és kevergetve hagyjuk, hogy tiszta, közel méz sűrűségű szirupot kapjunk (kb. 8 perc).
A szirupból egy keveset a zselatinos masszához adunk, és robotgép alacsony fokozatával elkezdjük keverni, hogy feloldódjon a zselatin (1 perc), majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a maradék szirupot.
Folytonos keverés mellett fogjuk látni, hogy egyre fehérebb masszát kapunk. Kb. 6 perc után nagyobb fokozatra kapcsolva még 2-3 percig keverjük
Amikor hófehér ragacsos, nyúlós masszát kapunk, akkor lesz jó az állaga.
A habos masszát a formába simítjuk, vagy nyomózsákba téve, a porcukros-keményítővel megszórt sütőpapírra csíkokat nyomunk.
Kb. 1,5 óra elteltével ollóval feldaraboljuk a pillecukrot, és megforgatjuk őket a keményítős-porcukros keverékben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »