Pillecukor házilag

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8 g zselatinpor
  • 3 evőkanál víz
  • 150 g porcukor
  • 1 evőkanál virágméz
  • 50 ml víz

A hempergetéshez

  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A zselatint egy tálba tesszük és hozzáadunk 3 evőkanál vizet.

Egy edénybe mérjük porcukrot, hozzáadunk 50 ml vizet, 1 evőkanál mézet és feltesszük “főni”. Hagyjuk, hogy jól felforrjon, majd levesszük a lángot alatta a legalacsonyabb fokozatra és kevergetve hagyjuk, hogy tiszta, közel méz sűrűségű szirupot kapjunk (kb. 8 perc).

A szirupból egy keveset a zselatinos masszához adunk, és robotgép alacsony fokozatával elkezdjük keverni, hogy feloldódjon a zselatin (1 perc), majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a maradék szirupot.

Folytonos keverés mellett fogjuk látni, hogy egyre fehérebb masszát kapunk. Kb. 6 perc után nagyobb fokozatra kapcsolva még 2-3 percig keverjük

Amikor hófehér ragacsos, nyúlós masszát kapunk, akkor lesz jó az állaga.

A habos masszát a formába simítjuk, vagy nyomózsákba téve, a porcukros-keményítővel megszórt sütőpapírra csíkokat nyomunk.

Kb. 1,5 óra elteltével ollóval feldaraboljuk a pillecukrot, és megforgatjuk őket a keményítős-porcukros keverékben.