Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi granola recept

Házi granola
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 350 g zabpehely
    • 25 g dió
    • 25 g mandula
    • 120 g mogyoró
    • 120 g sózatlan vaj
    • 150 g méz
    • 50 g barnacukor
    • 50g demerara nádcukor
    • 150 g mazsola és szárított tőzegáfonya vegyesen

    Elkészítése:

    Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet a magvakkal.

    Öntsük egy lábasba a cukrokat, mézet és a vajat. Alacsony hőfokon addig melegítsük, amíg teljesen felolvadnak a cukorszemcsék.

    A cukros keveréket adjuk hozzá a magvas zabpehelyhez, dolgozzuk össze alaposan egy szilikon spatula vagy fakanál segítségével.

    Melegítsük elő a sütőt 140 fokra. Terítsük szét a granolát egyenletesen egy tepsin és süssük 40-45 percig.

    Amikor a granola teljesen kihűlt törjük össze kisebb darabokra. Végezetül adjuk hozzá az aszalványokat.

    Tipp:

    Az én granolámat szeretem ropogósra sütni, de ha szeretnéd egy picit puhábbra csak süsd egy kicsit rövidebb ideig.
    Hagyd teljesen kihűlni a granolát mielőtt összetöröd, ahogy hűl, úgy lesz ropogósabb.
    Feldobhatod bármilyen szárított gyümölccsel, saját ízlésed szerint. Például: mazsola, szárított kókusz forgács, vagy egyéb magvak pl. pekándió vagy brazil dió.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá