Házi granola recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 350 g zabpehely
- 25 g dió
- 25 g mandula
- 120 g mogyoró
- 120 g sózatlan vaj
- 150 g méz
- 50 g barnacukor
- 50g demerara nádcukor
- 150 g mazsola és szárított tőzegáfonya vegyesen
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet a magvakkal.
Öntsük egy lábasba a cukrokat, mézet és a vajat. Alacsony hőfokon addig melegítsük, amíg teljesen felolvadnak a cukorszemcsék.
A cukros keveréket adjuk hozzá a magvas zabpehelyhez, dolgozzuk össze alaposan egy szilikon spatula vagy fakanál segítségével.
Melegítsük elő a sütőt 140 fokra. Terítsük szét a granolát egyenletesen egy tepsin és süssük 40-45 percig.
Amikor a granola teljesen kihűlt törjük össze kisebb darabokra. Végezetül adjuk hozzá az aszalványokat.
Tipp:
Az én granolámat szeretem ropogósra sütni, de ha szeretnéd egy picit puhábbra csak süsd egy kicsit rövidebb ideig.
Hagyd teljesen kihűlni a granolát mielőtt összetöröd, ahogy hűl, úgy lesz ropogósabb.
Feldobhatod bármilyen szárított gyümölccsel, saját ízlésed szerint. Például: mazsola, szárított kókusz forgács, vagy egyéb magvak pl. pekándió vagy brazil dió.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »