Házi granola recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 350 g zabpehely
- 25 g dió
- 25 g mandula
- 120 g mogyoró
- 120 g sózatlan vaj
- 150 g méz
- 50 g barnacukor
- 50g demerara nádcukor
- 150 g mazsola és szárított tőzegáfonya vegyesen
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet a magvakkal.
Öntsük egy lábasba a cukrokat, mézet és a vajat. Alacsony hőfokon addig melegítsük, amíg teljesen felolvadnak a cukorszemcsék.
A cukros keveréket adjuk hozzá a magvas zabpehelyhez, dolgozzuk össze alaposan egy szilikon spatula vagy fakanál segítségével.
Melegítsük elő a sütőt 140 fokra. Terítsük szét a granolát egyenletesen egy tepsin és süssük 40-45 percig.
Amikor a granola teljesen kihűlt törjük össze kisebb darabokra. Végezetül adjuk hozzá az aszalványokat.
Tipp:
Az én granolámat szeretem ropogósra sütni, de ha szeretnéd egy picit puhábbra csak süsd egy kicsit rövidebb ideig.
Hagyd teljesen kihűlni a granolát mielőtt összetöröd, ahogy hűl, úgy lesz ropogósabb.
Feldobhatod bármilyen szárított gyümölccsel, saját ízlésed szerint. Például: mazsola, szárított kókusz forgács, vagy egyéb magvak pl. pekándió vagy brazil dió.