Házi granola

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Házi granola

Hozzávalók:

  • 350 g zabpehely
  • 25 g dió
  • 25 g mandula
  • 120 g mogyoró
  • 120 g sózatlan vaj
  • 150 g méz
  • 50 g barnacukor
  • 50g demerara nádcukor
  • 150 g mazsola és szárított tőzegáfonya vegyesen

Elkészítése:

Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet a magvakkal.

Öntsük egy lábasba a cukrokat, mézet és a vajat. Alacsony hőfokon addig melegítsük, amíg teljesen felolvadnak a cukorszemcsék.

A cukros keveréket adjuk hozzá a magvas zabpehelyhez, dolgozzuk össze alaposan egy szilikon spatula vagy fakanál segítségével.

Melegítsük elő a sütőt 140 fokra. Terítsük szét a granolát egyenletesen egy tepsin és süssük 40-45 percig.

Amikor a granola teljesen kihűlt törjük össze kisebb darabokra. Végezetül adjuk hozzá az aszalványokat.

Tipp:

Az én granolámat szeretem ropogósra sütni, de ha szeretnéd egy picit puhábbra csak süsd egy kicsit rövidebb ideig.
Hagyd teljesen kihűlni a granolát mielőtt összetöröd, ahogy hűl, úgy lesz ropogósabb.
Feldobhatod bármilyen szárított gyümölccsel, saját ízlésed szerint. Például: mazsola, szárított kókusz forgács, vagy egyéb magvak pl. pekándió vagy brazil dió.