Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet a magvakkal.
Öntsük egy lábasba a cukrokat, mézet és a vajat. Alacsony hőfokon addig melegítsük, amíg teljesen felolvadnak a cukorszemcsék.
A cukros keveréket adjuk hozzá a magvas zabpehelyhez, dolgozzuk össze alaposan egy szilikon spatula vagy fakanál segítségével.
Melegítsük elő a sütőt 140 fokra. Terítsük szét a granolát egyenletesen egy tepsin és süssük 40-45 percig.
Amikor a granola teljesen kihűlt törjük össze kisebb darabokra. Végezetül adjuk hozzá az aszalványokat.
Az én granolámat szeretem ropogósra sütni, de ha szeretnéd egy picit puhábbra csak süsd egy kicsit rövidebb ideig.
Hagyd teljesen kihűlni a granolát mielőtt összetöröd, ahogy hűl, úgy lesz ropogósabb.
Feldobhatod bármilyen szárított gyümölccsel, saját ízlésed szerint. Például: mazsola, szárított kókusz forgács, vagy egyéb magvak pl. pekándió vagy brazil dió.