Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gumimaci torta recept

Gumimaci torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    1. réteg:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál porcukor
    • 1 tasak (20 g) zselatin
    • 1,5 dl víz

    2. réteg:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál porcukor
    • 1 evőkanál holland kakaópor
    • 1 tasak zselatin
    • 1,5 dl víz

    3. réteg:

    • 630 g tejföl
    • 6 evőkanál porcukor
    • 1 tasak zselatin
    • 1,5 dl víz

    4. réteg:

    • 4 dl málnaszörp (ízlés szerint szörp vízben feloldva, hogy 4 dl legyen)
    • 1 tasak zselatin
    • 1,5 dl víz

    Elkészítése:

    Egy 26 cm-es, kerek tortaformát előkészítünk.

    1. réteg:

    A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük.

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak, majd lazán beleforgatjuk a sárgákat, majd óvatosan belecsorgatjuk a langyosra hűlt zselatint. A masszát formába öntjük és betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed.

    2. réteg:

    A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük.

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük. A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak, majd lazán beleforgatjuk a sárgákat, majd óvatosan belecsorgatjuk a langyosra hűlt zselatint. A masszát a fehér rétegre öntjük és betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed.

    3. réteg:

    A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük.

    A tejfölben elkeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a zselatint és jól elkeverjük. Ezt a masszát a barna rétegre öntjük és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.

    Ha szeretnénk díszíteni, akkor kitehetjük a tetejét gumimacikkal.

    4. réteg:

    A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük. Ekkor belekeverjük a szörpbe és ráöntjük az egészre.

    Hűtőbe tesszük, amíg ez is meg nem dermed.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá