Sült, zöldséges karfiolrizs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 1 szál sárgarépa
- fél kápia paprika
- 2 szál zöldhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
Elkészítése:
A karfiolról eltávolítjuk a leveleket, majd rózsáira szedjük. A vastag részeit a rózsáknak eltávolítjuk.
A karfiolrózsákat egy késes aprítóban rizs állagúra aprítjuk több részletben.
A zöldhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. A répát lereszeljük vagy nagyon vékonyra felszeljük.
Az olajat egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük, majd elkezdjük dinsztelni rajta a zöldhagymát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát is. 1-2 perc múlva beletesszük a zöldségeket is (karfiol, paprika, répa).
7-10 percig kevergetve sütjük. Fontos, hogy amíg még nyers, addig ne sózzuk, mert akkor levet fog engedni és inkább főni fog, mint sülni!
Amikor már nem nyersek a zöldségek, de még kissé ropogósak, akkor megsózzuk és borsozzuk, valamint belekeverjük az aprított petrezselymet is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
TOP 12 csirkés főétel, amikkel pikk-pakk elkészülsz
A csirkés ételek mindig jó választások, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk
Tovább olvasom »8 mennyei töltött fánk, amit imádni fogsz
A töltött fánkok a farsang megkoronázott édességei, amelyek minden alkalomr
Tovább olvasom »Amit a szennyvíz csatorna problémáiról tudni érdemes – Nőknek és mindenkinek (x)
Briák László vízvezeték szerelő, Budapest A szennyvíz csatorna problémák ta
Tovább olvasom »12 szuper fánk, ami nélkül nincs farsang
A farsang elképzelhetetlen fánk nélkül, hiszen ez az időszak a vidámságról
Tovább olvasom »Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »