Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült, zöldséges karfiolrizs recept

Sült, zöldséges karfiolrizs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej karfiol
    • 1 szál sárgarépa
    • fél kápia paprika
    • 2 szál zöldhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • petrezselyemzöld
    • 2 evőkanál olaj
    • só, bors

    Elkészítése:

    A karfiolról eltávolítjuk a leveleket, majd rózsáira szedjük. A vastag részeit a rózsáknak eltávolítjuk.

    A karfiolrózsákat egy késes aprítóban rizs állagúra aprítjuk több részletben.

    A zöldhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. A répát lereszeljük vagy nagyon vékonyra felszeljük.

    Az olajat egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük, majd elkezdjük dinsztelni rajta a zöldhagymát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát is. 1-2 perc múlva beletesszük a zöldségeket is (karfiol, paprika, répa).

    7-10 percig kevergetve sütjük. Fontos, hogy amíg még nyers, addig ne sózzuk, mert akkor levet fog engedni és inkább főni fog, mint sülni!

    Amikor már nem nyersek a zöldségek, de még kissé ropogósak, akkor megsózzuk és borsozzuk, valamint belekeverjük az aprított petrezselymet is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá