Padlizsán ragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 3-4 paprika (legyen piros, sárga és ha van, akkor zöld is)
- ízlés szerint chili
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 kisebb paradicsom
- 2 tk méz (cukorbetegek édesítőt használjanak)
- 2 ek olívaolaj
- fél citrom leve
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
Felkockázzik a padlizsánt, majd sózzuk és egy kevés citromlével locsoljuk (nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán).
Közben felaprítjuk a paprikát, a hagymát és a paradicsomot.
Két teflon serpenyőt használunk a ragu készítéséhez. Az egyikbe tesszük az olívaolaj felét, majd rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, a másikba az olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd ízlés szerint chilit teszünk rá (el is hagyható), pici sót, borsot, majd a felkockázott paradicsomot, majd rácsorgatjuk a mézet (cukorbetegek használjanak édesítőszert).
Közben a padlizsánt is rázogatjuk, hogy egyenletesen megsüljön, majd ráborítjuk a padlizsán kockákat a paprikás masszára, hagyjuk egy-két percig rotyogni, majd tálalható is.
Lehet köretként használni, vagy egy tésztás étel mellé önmagában, de hidegen kenyérrel is finom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »