Padlizsán ragu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 3-4 paprika (legyen piros, sárga és ha van, akkor zöld is)
- ízlés szerint chili
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 kisebb paradicsom
- 2 tk méz (cukorbetegek édesítőt használjanak)
- 2 ek olívaolaj
- fél citrom leve
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
Felkockázzik a padlizsánt, majd sózzuk és egy kevés citromlével locsoljuk (nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán).
Közben felaprítjuk a paprikát, a hagymát és a paradicsomot.
Két teflon serpenyőt használunk a ragu készítéséhez. Az egyikbe tesszük az olívaolaj felét, majd rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, a másikba az olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd ízlés szerint chilit teszünk rá (el is hagyható), pici sót, borsot, majd a felkockázott paradicsomot, majd rácsorgatjuk a mézet (cukorbetegek használjanak édesítőszert).
Közben a padlizsánt is rázogatjuk, hogy egyenletesen megsüljön, majd ráborítjuk a padlizsán kockákat a paprikás masszára, hagyjuk egy-két percig rotyogni, majd tálalható is.
Lehet köretként használni, vagy egy tésztás étel mellé önmagában, de hidegen kenyérrel is finom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










