Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsán ragu recept

Padlizsán ragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 3-4 paprika (legyen piros, sárga és ha van, akkor zöld is)
  • ízlés szerint chili
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 kisebb paradicsom
  • 2 tk méz (cukorbetegek édesítőt használjanak)
  • 2 ek olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

Felkockázzik a padlizsánt, majd sózzuk és egy kevés citromlével locsoljuk (nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán).

Közben felaprítjuk a paprikát, a hagymát és a paradicsomot.

Két teflon serpenyőt használunk a ragu készítéséhez. Az egyikbe tesszük az olívaolaj felét, majd rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, a másikba az olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd ízlés szerint chilit teszünk rá (el is hagyható), pici sót, borsot, majd a felkockázott paradicsomot, majd rácsorgatjuk a mézet (cukorbetegek használjanak édesítőszert).

Közben a padlizsánt is rázogatjuk, hogy egyenletesen megsüljön, majd ráborítjuk a padlizsán kockákat a paprikás masszára, hagyjuk egy-két percig rotyogni, majd tálalható is.

Lehet köretként használni, vagy egy tésztás étel mellé önmagában, de hidegen kenyérrel is finom.

Jó étvágyat!

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá