Padlizsán ragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán
- 3-4 paprika (legyen piros, sárga és ha van, akkor zöld is)
- ízlés szerint chili
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 kisebb paradicsom
- 2 tk méz (cukorbetegek édesítőt használjanak)
- 2 ek olívaolaj
- fél citrom leve
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
Felkockázzik a padlizsánt, majd sózzuk és egy kevés citromlével locsoljuk (nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán).
Közben felaprítjuk a paprikát, a hagymát és a paradicsomot.
Két teflon serpenyőt használunk a ragu készítéséhez. Az egyikbe tesszük az olívaolaj felét, majd rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, a másikba az olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd ízlés szerint chilit teszünk rá (el is hagyható), pici sót, borsot, majd a felkockázott paradicsomot, majd rácsorgatjuk a mézet (cukorbetegek használjanak édesítőszert).
Közben a padlizsánt is rázogatjuk, hogy egyenletesen megsüljön, majd ráborítjuk a padlizsán kockákat a paprikás masszára, hagyjuk egy-két percig rotyogni, majd tálalható is.
Lehet köretként használni, vagy egy tésztás étel mellé önmagában, de hidegen kenyérrel is finom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »