Lilahagyma lekvár recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 5 nagyobb fej lilahagyma
- 3 ek barnacukor vagy 3 ek kristályos méz
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 dl balzsamecet
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk morzsolt kakukkfű
Elkészítése:
A megtisztított lilahagymákat félkarikára vágjuk és lassú lángon az olajon megfonnyasztjuk, majd felöntjük a borral és a balzsamecettel, felforraljuk és 10 percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a mézet vagy a barnacukrot, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és lassú lángon időnként kevergetve sűrűre főzzük.
Kis, steril üvegekbe tesszük és légmentesen lezárjuk.
Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk!
Vöröshúsok, vadételek és sültek mellé kiváló köret!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.