Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplilepény recept

Krumplilepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli
    • 1 evőkanál vaj
    • 1 dl tej
    • bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 15-20 dkg finomliszt
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és megfőzzük sózott vízben. Még melegen áttörjük, sózzuk, borsozzuk és a vajjal, tejjel krumplipüré állagúra keverjük.

    Amikor kihűlt a massza, akkor beledolgozzuk a tojást, sajtot és annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk.

    A tésztából kn tenyérnyi méretű lepényeket formázunk és bő, forró zsiradékban mindkét oldalukat pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá