Krumplilepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl tej
  • bors
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 15-20 dkg finomliszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és megfőzzük sózott vízben. Még melegen áttörjük, sózzuk, borsozzuk és a vajjal, tejjel krumplipüré állagúra keverjük.

Amikor kihűlt a massza, akkor beledolgozzuk a tojást, sajtot és annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk.

A tésztából kn tenyérnyi méretű lepényeket formázunk és bő, forró zsiradékban mindkét oldalukat pirosra sütjük.