Lilahagyma lekvár

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb fej lilahagyma
  • 3 ek barnacukor vagy 3 ek kristályos méz
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 dl balzsamecet
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk morzsolt kakukkfű

Elkészítése:

A megtisztított lilahagymákat félkarikára vágjuk és lassú lángon az olajon megfonnyasztjuk, majd felöntjük a borral és a balzsamecettel, felforraljuk és 10 percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a mézet vagy a barnacukrot, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és lassú lángon időnként kevergetve sűrűre főzzük.

Kis, steril üvegekbe tesszük és légmentesen lezárjuk.

Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk!

Vöröshúsok, vadételek és sültek mellé kiváló köret!

Jó étvágyat kívánok!