Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztakrém recept

Káposztakrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg lilakáposzta
    • 2 evőkanál barna cukor
    • 2 fej lilahagyma
    • 3 evőkanál othello dzsem vagy áfonya dzsem
    • 2 evőkanál balzsamecet
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 1 kiskanál torma

    Elkészítése:

    A cukrot karamellizáljuk, majd dobjuk rá a felaprított lilahagymát. A hagymára dobjuk rá a reszelt káposztát. Fedjük le a káposztát és hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon meg a káposzta.

    Amikor félig megpuhult a káposzta, adjuk hozzá a balzsamecetet, lekvárt és ízesítsük sóval, borssal. Pároljuk meg teljesen a káposztát.

    A káposztát tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a tormát, kevés balzsamecetet forgassuk jól át. Ha gép nehezen forgatná át adjunk hozzá kevés folyadékot.

    Sűrű, sima krémet kell, hogy kapjunk. Turmixoljuk simára, ha kell még ízesítsük sóval, borssal, tormával. Tálaljuk liba vagy kacsasült mellé melegen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá