Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás burgonya gratin recept

Gombás burgonya gratin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg krumpli vékonyra szeletelve (lehetőleg gyaluval)
    • 1 ek (olíva)olaj
    • 5 dkg vaj + a tál kikenéséhez
    • 3-4 db vargánya (vagy másmilyen gomba)
    • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 1 tojás
    • 1 dl zöldségalaplé
    • 8-10 dkg reszelt sajt (chedar, trappista, parmezán vegyesen)
    • só, bors

    Elkészítés:

    Az olajon és a vajon megpároljuk a vargányát, sózzuk, borsozzuk és meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel.

    Megpucoljuk a krumplit és vékonyra szeleteljük lehetőleg gyaluval.

    Kivajazott tálba fektetjük a krumpliszeleteket és ráhelyezzük a hagyma karikákat, majd a gombát.

    Összekeverjük a tojást a tejszínnel és a zöldségalaplével, sózzuk, ráöntjük a krumplira és megszórjuk a sajttal.

    Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 perc alatt megpárolódik, ekkor levesszük a fóliát és addig sütjük, ameddig szép színt nem kap.

    Egy salátával finom, laktató étel, mely vegetáriánusoknak főételként is megállja a helyét. Köretként is kínálhatjuk húsok mellé.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek