Fetás-cukkinis lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 60 dkg cukkini
- 200 g feta apróra morzsolva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk sütőpor
- só ízlés szerint
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kis csokor kapor
- kb 5 ek liszt
- olaj
Elkészítése:
A cukkinit lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk kb 30 percet.
Közben a tojásokat felverjük kissé, hozzáadjuk az apróra morzsolt fetát, a felaprított fűszereket, a fokhagymát, a sütőport és jól elkeverjük.
A cukkini levét kinyomkodjuk és a tojásos masszához adjuk. Óvatosan, kanalanként annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen nagyon lágy, de kemény sem és végül 1 ek olajat keverünk a masszába. A feta sósságától függően adhatunk hozzá még kevés sót is.
Ha a sütés közben a cukkini levet engedne, akkor adjunk még hozzá kevés lisztet.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd 1-2 evőkanálnyi masszát elsimítunk benne. Amikor szép barnára sült, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A maradék masszával is így járunk el.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »