Fetás-cukkinis lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 60 dkg cukkini
- 200 g feta apróra morzsolva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk sütőpor
- só ízlés szerint
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kis csokor kapor
- kb 5 ek liszt
- olaj
Elkészítése:
A cukkinit lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk kb 30 percet.
Közben a tojásokat felverjük kissé, hozzáadjuk az apróra morzsolt fetát, a felaprított fűszereket, a fokhagymát, a sütőport és jól elkeverjük.
A cukkini levét kinyomkodjuk és a tojásos masszához adjuk. Óvatosan, kanalanként annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen nagyon lágy, de kemény sem és végül 1 ek olajat keverünk a masszába. A feta sósságától függően adhatunk hozzá még kevés sót is.
Ha a sütés közben a cukkini levet engedne, akkor adjunk még hozzá kevés lisztet.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd 1-2 evőkanálnyi masszát elsimítunk benne. Amikor szép barnára sült, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A maradék masszával is így járunk el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »