Cukkínis barnarizs felfújt recept

Hozzávalók:
- 20 dkg előgőzölt barnarizs vagy 2 tasak gyors barnarizs
- 1 közepes cukkíni
- 15 dkg sajt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl 20 %-os főzőtejszín
- 2,5 dl húsleves alaplé
- egy csokor petrezselyemzöld
- egy teáskanál vaj
- só
- frissen őrölt bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A cukkínit megtisztítjuk, elvágjuk és kivájjuk a magházat. A megtisztított cukkínit legyaluljuk, majd sózzuk és félretesszük állni.
Addig a rizst félpuhára főzzük.
A tojásokat felverjük, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A rizst leszűrjük és félretesszük hűlni. A cukkínit kinyomkodjuk alaposan, összekeverjük a petrezselyemzölddel, borssal, szerecsendióval. Hozzáöntjük a tejszínt, a húsleves levét, a sajtot és alaposan összeforgatjuk, majd rákerül a rizs. Miután ezt is alaposan összekevertük, hozzáadagoljuk a tojást és óvatosan összekeverjük.
Egy 35*20 cm-es tepsit kikenünk a vajjal, beleöntjük a masszát és 40 perc alatt készre sütjük 170 °C-ra előmelegített sütőben.
Miután elkészült, lefedjük és állni hagyjuk 20-25 percet tálalás előtt.
Sültekhez köretként vagy önmagában egy vegetáriánus fogásnak tökéletes, gomba vagy fokhagymaszósszal tálalva.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »