Cukkínis barnarizs felfújt recept

Hozzávalók:
- 20 dkg előgőzölt barnarizs vagy 2 tasak gyors barnarizs
- 1 közepes cukkíni
- 15 dkg sajt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl 20 %-os főzőtejszín
- 2,5 dl húsleves alaplé
- egy csokor petrezselyemzöld
- egy teáskanál vaj
- só
- frissen őrölt bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A cukkínit megtisztítjuk, elvágjuk és kivájjuk a magházat. A megtisztított cukkínit legyaluljuk, majd sózzuk és félretesszük állni.
Addig a rizst félpuhára főzzük.
A tojásokat felverjük, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A rizst leszűrjük és félretesszük hűlni. A cukkínit kinyomkodjuk alaposan, összekeverjük a petrezselyemzölddel, borssal, szerecsendióval. Hozzáöntjük a tejszínt, a húsleves levét, a sajtot és alaposan összeforgatjuk, majd rákerül a rizs. Miután ezt is alaposan összekevertük, hozzáadagoljuk a tojást és óvatosan összekeverjük.
Egy 35*20 cm-es tepsit kikenünk a vajjal, beleöntjük a masszát és 40 perc alatt készre sütjük 170 °C-ra előmelegített sütőben.
Miután elkészült, lefedjük és állni hagyjuk 20-25 percet tálalás előtt.
Sültekhez köretként vagy önmagában egy vegetáriánus fogásnak tökéletes, gomba vagy fokhagymaszósszal tálalva.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »