Cukkínis barnarizs felfújt recept

Hozzávalók:
- 20 dkg előgőzölt barnarizs vagy 2 tasak gyors barnarizs
- 1 közepes cukkíni
- 15 dkg sajt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl 20 %-os főzőtejszín
- 2,5 dl húsleves alaplé
- egy csokor petrezselyemzöld
- egy teáskanál vaj
- só
- frissen őrölt bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A cukkínit megtisztítjuk, elvágjuk és kivájjuk a magházat. A megtisztított cukkínit legyaluljuk, majd sózzuk és félretesszük állni.
Addig a rizst félpuhára főzzük.
A tojásokat felverjük, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A rizst leszűrjük és félretesszük hűlni. A cukkínit kinyomkodjuk alaposan, összekeverjük a petrezselyemzölddel, borssal, szerecsendióval. Hozzáöntjük a tejszínt, a húsleves levét, a sajtot és alaposan összeforgatjuk, majd rákerül a rizs. Miután ezt is alaposan összekevertük, hozzáadagoljuk a tojást és óvatosan összekeverjük.
Egy 35*20 cm-es tepsit kikenünk a vajjal, beleöntjük a masszát és 40 perc alatt készre sütjük 170 °C-ra előmelegített sütőben.
Miután elkészült, lefedjük és állni hagyjuk 20-25 percet tálalás előtt.
Sültekhez köretként vagy önmagában egy vegetáriánus fogásnak tökéletes, gomba vagy fokhagymaszósszal tálalva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »