Zöldséges rakott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
- 1 kis cukkini
- 20 dkg csemegekukorica
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg gyors rizs
- 1 közepes vöröshagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tejföl
- 2 közepes sárgarépa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált húst.
Hozzáadjuk a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, öntünk alá 1 dl vizet. Lefedjük, és puhára főzzük.
Közben a rizst sós vízben készre főzzük.
A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát felkarikázzuk, a cukkinit felkockázzuk.
Sós vízben a karfiolt a répával együtt puhára főzzük, utolsó percekbe tesszük bele a cukkinit, majd az összes zöldséget leszűrjük.
Rizst olajjal kikent tepsibe öntjük, ráöntjük a húsragut, arra a leszűrt zöldségeket, rászórjuk a kukoricát.
Tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízlés szerint sózzuk, ráöntjük a zöldségekre, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »