Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött gombafejek borzas bundában recept

Töltött gombafejek borzas bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg közepes nagyságú gomba
    • 1/2 csomag újhagyma
    • 10 dkg bacon
    • 30 dkg trappista sajt
    • 10 dkg vaj
    • őrölt bors

    A panírozáshoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 szem közepes burgonya
    • őrölt bors

    A sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A bacont és az újhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

    A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük.

    A sajtot összedolgozzuk az újhagymával, vajjal, baconnal, sóval /ha szükséges / és borssal.

    A sajtos krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt “összeragasztunk”. A tojással, reszelt burgonyával, liszttel és kevés vízzel sűrű masszát keverünk. Ízesítjük sóval és őrölt borssal.

    A gombafejeket lisztezzük, majd a burgonyás masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.

    Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá