Tökfasírt mozzarellával töltve recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb cukkini
- 40 dkg csillagtök
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db zsemle (tejben áztatva, majd kifacsarva)
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál tejföl
- 1 mokkáskanál bors
- só
A hempergetéshez:
- 10 dkg zsemlemorzsa
A töltéshez:
- 9 db mozzarella golyó
A sütéshez:
- 6 dl olaj
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, a magházat eltávolítjuk, és durvára lereszeljük. A csillagtököt meghámozzuk, belsejét kivájjuk, és szintén lereszeljük. A lereszelt tököket besózzuk, majd 20 perc múlva kifacsarjuk.
A kifacsart tököt összekeverjük a tojásokkal, borssal, sóval, zúzott fokhagymával, tejföllel, zsemlével, zsemlemorzsával, és a sütőporral elkevert liszttel.
Egy púpozott evőkanálnyi massza közepére egy mozzarella golyót helyezünk, és gombóccá formázzuk. Összesen 9 nagyobb gombócot készítünk. A gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd hevített olajban, fedő alatt, lassú tűznél aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »