Hozzávalók:
A hempergetéshez:
A töltéshez:
A sütéshez:
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, a magházat eltávolítjuk, és durvára lereszeljük. A csillagtököt meghámozzuk, belsejét kivájjuk, és szintén lereszeljük. A lereszelt tököket besózzuk, majd 20 perc múlva kifacsarjuk.
A kifacsart tököt összekeverjük a tojásokkal, borssal, sóval, zúzott fokhagymával, tejföllel, zsemlével, zsemlemorzsával, és a sütőporral elkevert liszttel.
Egy púpozott evőkanálnyi massza közepére egy mozzarella golyót helyezünk, és gombóccá formázzuk. Összesen 9 nagyobb gombócot készítünk. A gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd hevített olajban, fedő alatt, lassú tűznél aranybarnára sütjük.