Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tócsni recept

Tócsni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 5-6 közepes burgonya
    • 1 tojás
    • 4 púpozott ek liszt
    • 330 g tejföl
    • 2 kk pirospaprika
    • 1 kk szerecsendió
    • 3 kk ételízesítő
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kk bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 10-15 dkg reszelt sajt
    • só ízlés szerint
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozom és lereszelem.

    Amíg a burgonya a levét ereszti, addig a apróra vágott vöröshagymát megpárolom kevés olajon.

    Ha a burgonya levet eresztett, akkor kinyomkodom.

    Petrezselymet apróra vágom, majd ráteszem a reszelt burgonyára. Jöhet rá a tojás, liszt, tejföl, pirospaprika, szerecsendió, vegeta, zúzott fokhagyma, a kihűlt vöröshagyma és végén a sajt. Az egészet jól összedolgozom. Letakarva pár percre hűtőbe teszem.

    Egy serpenyőben olajat forrósítok, majd kanállal belszaggatom a masszát, kissé ellapítom, majd mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

    Tálaláskor tejfölt kínálok hozzá.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Sütőben is el lehet készíteni, akkor a tepsi alját vékonyan olajjal vagy zsírral bekenem, majd beleöntöm a masszát, a tetejére kevés zsiradékot vagy olajat teszek. Ha mindez megvan, akkor tejfölt kenek a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és szép pirosra sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek