Tócsni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5-6 közepes burgonya
  • 1 tojás
  • 4 púpozott ek liszt
  • 330 g tejföl
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kk szerecsendió
  • 3 kk ételízesítő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • só ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom és lereszelem.

Amíg a burgonya a levét ereszti, addig a apróra vágott vöröshagymát megpárolom kevés olajon.

Ha a burgonya levet eresztett, akkor kinyomkodom.

Petrezselymet apróra vágom, majd ráteszem a reszelt burgonyára. Jöhet rá a tojás, liszt, tejföl, pirospaprika, szerecsendió, vegeta, zúzott fokhagyma, a kihűlt vöröshagyma és végén a sajt. Az egészet jól összedolgozom. Letakarva pár percre hűtőbe teszem.

Egy serpenyőben olajat forrósítok, majd kanállal belszaggatom a masszát, kissé ellapítom, majd mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

Tálaláskor tejfölt kínálok hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Sütőben is el lehet készíteni, akkor a tepsi alját vékonyan olajjal vagy zsírral bekenem, majd beleöntöm a masszát, a tetejére kevés zsiradékot vagy olajat teszek. Ha mindez megvan, akkor tejfölt kenek a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és szép pirosra sütöm.