Szezámmagos sült karfiol tökmagolajos mártással recept

Hozzávalók:
Karfiolhoz:
- 1 nagy fej karfiol
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zabpehelyliszt (+ 3 ek a forgatáshoz)
- 2 ek szezámmag
- 3 dl tej
- só ízlés szerint
- 5 dl napraforgó olaj
Mártáshoz:
- 2 dl joghurt
- 2 ek tejföl
- 2 teáskanál mustár
- 1 ek tökmagolaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük.
A tojások fehérjét habbá verjük. A szezámmagot és a lisztet összekeverjük, a tejet, a tojások sárgáját hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd a legvégén beleforgatjuk a tojáshabot.
A kihűlt karfiolt beleforgatjuk 3 ek lisztbe, belemártjuk a szószba, majd forró olajban kisütjük.
A mártáshoz a joghurtot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a mustárt és a tökmagolajat. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »