Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos sült karfiol tökmagolajos mártással recept

Szezámmagos sült karfiol tökmagolajos mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Karfiolhoz:

    • 1 nagy fej karfiol
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg zabpehelyliszt (+ 3 ek a forgatáshoz)
    • 2 ek szezámmag
    • 3 dl tej
    • só ízlés szerint
    • 5 dl napraforgó olaj

    Mártáshoz:

    • 2 dl joghurt
    • 2 ek tejföl
    • 2 teáskanál mustár
    • 1 ek tökmagolaj
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük.

    A tojások fehérjét habbá verjük. A szezámmagot és a lisztet összekeverjük, a tejet, a tojások sárgáját hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd a legvégén beleforgatjuk a tojáshabot.

    A kihűlt karfiolt beleforgatjuk 3 ek lisztbe, belemártjuk a szószba, majd forró olajban kisütjük.

    A mártáshoz a joghurtot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a mustárt és a tökmagolajat. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá