Szezámmagos sült karfiol tökmagolajos mártással recept
Hozzávalók:
Karfiolhoz:
- 1 nagy fej karfiol
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg zabpehelyliszt (+ 3 ek a forgatáshoz)
- 2 ek szezámmag
- 3 dl tej
- só ízlés szerint
- 5 dl napraforgó olaj
Mártáshoz:
- 2 dl joghurt
- 2 ek tejföl
- 2 teáskanál mustár
- 1 ek tökmagolaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük.
A tojások fehérjét habbá verjük. A szezámmagot és a lisztet összekeverjük, a tejet, a tojások sárgáját hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd a legvégén beleforgatjuk a tojáshabot.
A kihűlt karfiolt beleforgatjuk 3 ek lisztbe, belemártjuk a szószba, majd forró olajban kisütjük.
A mártáshoz a joghurtot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a mustárt és a tökmagolajat. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









