Szezámmagos sült karfiol tökmagolajos mártással recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Karfiolhoz:
- 1 nagy fej karfiol
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zabpehelyliszt (+ 3 ek a forgatáshoz)
- 2 ek szezámmag
- 3 dl tej
- só ízlés szerint
- 5 dl napraforgó olaj
Mártáshoz:
- 2 dl joghurt
- 2 ek tejföl
- 2 teáskanál mustár
- 1 ek tökmagolaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük.
A tojások fehérjét habbá verjük. A szezámmagot és a lisztet összekeverjük, a tejet, a tojások sárgáját hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd a legvégén beleforgatjuk a tojáshabot.
A kihűlt karfiolt beleforgatjuk 3 ek lisztbe, belemártjuk a szószba, majd forró olajban kisütjük.
A mártáshoz a joghurtot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a mustárt és a tökmagolajat. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.