Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pankó morzsában sült karfiol francia salátával recept

Pankó morzsában sült karfiol francia salátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 fej karfiol (kb 60 dkg)
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg pankó morzsa
    • 4 evőkanál finomliszt
    • só, bors, köménymag

    A salátához:

    • 1 doboz csemege kukorica
    • 1 doboz zöldborsó bébi répával
    • 1 nagyobb, savanykás alma kockára vágva
    • 4 csemege uborka szintén kockára vágva
    • 20 dkg vegán majonéz
    • 2 evőkanál tejföl
    • fél citrom leve
    • csipet só, bors

    Elkészítése:

    A karfiol rózsákat bő, sós, borsos, köménymagos vízben kb 3/4-ig megfőzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

    A tojásokat villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. A karfiolt szintén megsózzuk, borsozzuk.

    A szokásos módon bepanírozzuk lisztbe, felvert tojásba ,majd végül pankó morzsába a karfiol rózsákat és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük és hagyjuk lecsepegni.

    A salátához a hozzávalók (a konzerveket lecsepegtetve) egy tálába rakjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, a citromlével, ízesítjük sóval, borssal és salátára öntjük és jól összekeverjük.

    Tipp:

    Végre találtam az egyik üzletben pankó morzsát. Nagyon kíváncsi voltam, vajon milyen vele a rántott étel. Teljesen más textúra és ízvilága van, isteni ropogós lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá