Pankó morzsában sült karfiol francia salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol (kb 60 dkg)
  • 3 egész tojás
  • 15 dkg pankó morzsa
  • 4 evőkanál finomliszt
  • só, bors, köménymag

A salátához:

  • 1 doboz csemege kukorica
  • 1 doboz zöldborsó bébi répával
  • 1 nagyobb, savanykás alma kockára vágva
  • 4 csemege uborka szintén kockára vágva
  • 20 dkg vegán majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél citrom leve
  • csipet só, bors

Elkészítése:

A karfiol rózsákat bő, sós, borsos, köménymagos vízben kb 3/4-ig megfőzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

A tojásokat villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. A karfiolt szintén megsózzuk, borsozzuk.

A szokásos módon bepanírozzuk lisztbe, felvert tojásba ,majd végül pankó morzsába a karfiol rózsákat és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük és hagyjuk lecsepegni.

A salátához a hozzávalók (a konzerveket lecsepegtetve) egy tálába rakjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, a citromlével, ízesítjük sóval, borssal és salátára öntjük és jól összekeverjük.

Tipp:

Végre találtam az egyik üzletben pankó morzsát. Nagyon kíváncsi voltam, vajon milyen vele a rántott étel. Teljesen más textúra és ízvilága van, isteni ropogós lett.