Spenótos rizottóval töltött gomba recept
Hozzávalók:
- 8 közepes méretű barna csiperke gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 kanál olaj
- 100 ml fehérbor
- kb 6,5 dl zöldség vagy húsalaplé
- 250 g bébi spenót
- 150 g kerek szemű rizs
- só, bors
- 50 g parmezán
- 2-3 kanál vajkrém
Továbbá:
- 250 g tejföl
- 150 g reszelt sajt
- 50 g vaj
Elkészítése:
Első lépésben a rizottót készítjük el.
A rizst szitába öntjük és folyó víz alatt alaposan átöblítjük, majd lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és az aprított hagymát és fokhagymát kissé lepirítjuk. Mikor lepirult a hagyma, hozzáadjuk a rizst és kevergetve addig sütjük, míg “csikorgóssá” nem válik.
Ekkor hozzá adjuk a gombák felaprított tönkjét, a bort, az alaplevet, majd ízesítjük a rizst sóval és borssal. Néhányszor megkevergetve, fedő nélkül pároljuk tovább. Ha kell, pótoljuk alaplével a rizottót, hogy jó krémes legyen az állaga. Amikor már majdnem elkészült, akkor hozzákeverjük a bébi spenótot és levesszük a tűzről.
Mikor langyosra kihűlt, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajkrémet.
A gombákat leöblítjük, leitatjuk róluk a felesleges vizet és egy tűzálló tálba lerakosgatjuk belsejükkel felfelé. Vajdarabkákat teszünk közéjük és megtöltjük őket a rizottóval.
A töltött gombák tetejére 1-1 kanál tejfölt teszünk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180°C-os sütőben pirulásig sütjük. Egy nagy adag salátával forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










