Spenótos rizottóval töltött gomba recept

Hozzávalók:
- 8 közepes méretű barna csiperke gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 kanál olaj
- 100 ml fehérbor
- kb 6,5 dl zöldség vagy húsalaplé
- 250 g bébi spenót
- 150 g kerek szemű rizs
- só, bors
- 50 g parmezán
- 2-3 kanál vajkrém
Továbbá:
- 250 g tejföl
- 150 g reszelt sajt
- 50 g vaj
Elkészítése:
Első lépésben a rizottót készítjük el.
A rizst szitába öntjük és folyó víz alatt alaposan átöblítjük, majd lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és az aprított hagymát és fokhagymát kissé lepirítjuk. Mikor lepirult a hagyma, hozzáadjuk a rizst és kevergetve addig sütjük, míg “csikorgóssá” nem válik.
Ekkor hozzá adjuk a gombák felaprított tönkjét, a bort, az alaplevet, majd ízesítjük a rizst sóval és borssal. Néhányszor megkevergetve, fedő nélkül pároljuk tovább. Ha kell, pótoljuk alaplével a rizottót, hogy jó krémes legyen az állaga. Amikor már majdnem elkészült, akkor hozzákeverjük a bébi spenótot és levesszük a tűzről.
Mikor langyosra kihűlt, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajkrémet.
A gombákat leöblítjük, leitatjuk róluk a felesleges vizet és egy tűzálló tálba lerakosgatjuk belsejükkel felfelé. Vajdarabkákat teszünk közéjük és megtöltjük őket a rizottóval.
A töltött gombák tetejére 1-1 kanál tejfölt teszünk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180°C-os sütőben pirulásig sütjük. Egy nagy adag salátával forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »