Ropogós cukkini tallérok recept

Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 10 dkg sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- néhány csepp olívaolaj
Elkészítése:
A cukkinit megmosom, lereszelem, enyhén megsózom. Pár percig állni hagyom, majd kinyomkodom a levét.
A tojást külön kis tálba ütöm fel, ha esetleg már nem jó, ne vesszen kárba a teljes étel. A sajtot lereszelem.
Az összes hozzávalót egy tálba teszem és kézzel alaposan összegyúrom.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, ezután a masszából kisebb halmokat szedek rá, amiket egy kanállal ellapogatok, lehetőleg minél vékonyabbra.
170 fokon pirosra sütöm a tallérokat, majd megfordítva néhány percig az aljukat is pirítom.
Én sajnos nyers fokhagymát nem ehetek, de aki teheti, fokhagymás tejfölbe mártogatva ropogtassa.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »